Alweer een maand voorbij! - Reisverslag uit Dar es Salaam, Tanzania van Linda Geraedts - WaarBenJij.nu Alweer een maand voorbij! - Reisverslag uit Dar es Salaam, Tanzania van Linda Geraedts - WaarBenJij.nu

Alweer een maand voorbij!

Door: Linda

Blijf op de hoogte en volg Linda

07 Maart 2010 | Tanzania, Dar es Salaam

Heey lieve mensen,

Ik ben afgelopen twee weken even heel druk geweest met leuke dingen doen. Ik ben eerst naar de geboorteplaats van mijn huismoeder geweest met haar, haar zoontje en ashley. Ze gingen daar nu heen, dus was eigenlijk geen andere optie dan nu meer te gaan. We zijn in een grot geweest, wat niet zo'n succes was, want er waren allemaal vleermuizen en dikke spinnen aan de muur en we moesten op onze knien die grot door, waardoor we even vergaten waarom we dit ook al weer leuk vonden. We waren ook de enige bezoekers, wel grappig en de lamp van onze gids ging halverwege kapot. ramp dus. verder zijn we naar het strand geweest wat ook super mooi was. we hebben in een hotel (wat niet veel beter was dan het huis waarin me wonen, gewoon wassen met regenwater en bakjes, maar dat ben in intussen wel gewend)
Ashley gaat volgende week zondag weg en er komt misschien wel een duits meisje 15 maart, maar dat weet je hier nooit zeker. Maar omdat ze weg ging wilde ze nog allemaal dingen doen, vandaar dat ik nu even 2 weken vakantie heb gevierd, wat eigenlijk niet de bedoeling was, maar vanaf morgen ga ik hard aan het werk dat beloof ik!
We zijn afgelopen week ook nog naar een Nationaal park geweest. Echt super super mooi! leeuwen, olifanten, zebra's, giraffen en nog meer gezien, heel gaaf! we zouden het hele weekend gaan, maar toen we daar aankwamen bleek dat we het niet goed begrepen hadden en konden we maar 1 nacht blijven, omdat we niet genoeg geld hadden voor 2 nachten. wel jammer, want het was echt een paradijs daar! we sliepen in een tent, maar super lux met 2 bedden, een normale wc, douche met warm water en wasbak! echt chill en het eten was gelukkig wel inbegrepen, want we hadden helemaal geen cent meer over. we konden dus niet drinken, maar ja. Het was het wel waard. Deze week wilden we naar malawi, maar dat kon niet doorgaan, omdat mijn visa nog niet klaar was. Ik kan hem als het goed is morgen ophalen en dan is het als het goed is geldig totdat ik wegga. Iemand anders heeft het geregeld en dat ging allemaal niet heel soepel, dus hoop dat het nu goed komt.
We zijn deze week naar een eiland geweest in plaats van Malawi. Mafia heet het eiland en het was super mooi!! we wisten nog eigenlijk helemaal niks van het eiland en hadden nikt geboekt, dus het was allemaal afwachten. we konden de eerste nacht alleen in een heel duur hotel overnachten, omdat de goedkopen al vol waren, maar dat was wel lekker en eten weer inbegrepen. de andere 2 nachten hebben we in een goedkoop bed en breakfast achtig iets geslapen. de bootreis was heel tof, echt heel afrikaas. ik had het heel anders verwacht, maar hij was van hout en we moesten op handen en voeten over een laddertje de boot in kruipen. er kwam allemaal water over de rand en alle vrouwen lagen met kindjes in het midden van de boot. we vroegen ons af waarom, maar de tocht duurde 4 uur, wat wij natuurlijk niet wisten. dus dat was wel lang. maar leuke ervaring en toen we aankwamen moesten we allemaal in een kleiner bootje, waarvan de bodem van bamboe stokjes was en waar je het water door heen kon zien, heel fijn, naar de kant, waar we alsnog een stukje door het water moesten lopen. We hebben trouwens de eerste nacht in het plaatsje waar de boot aankwam geslapen. ook in een goedkoop hotel.
we hebben met whale sharks gezwommen van 8 meter, echt super super cool!! en we hebben verder beetje gezond, echt paradijs daar, wit strand, blauw water, en palmbomen, wat wil je nog meer! ik ben wel super verbrand, beetje jammer maarja.
Ik ben tussendoor wel steeds in het weeshuis geweest en de kindjes zijn steeds heel blij als we komen en komen dan aangerend en gaan ons knuffelen, echt super lief! En heb ik al verteld dat we volgende week zaterdag met alle kindjes naar de zee gaan? dat hebben ash en ik geregeld, heb ik super veel zin in.
Ik ben nu een beetje over de cultuurshock heen geloof ik, al hoewel ik nog steeds heel druk in mijn hoofd ben met alles wat hier gebeurd en wat hier zo anders is als bij ons. Ik weet zeker dat ik echt heel blij ga zijn elke dag als ik terug ben, omdat wij het zooooo goed hebben vergeleken met hier, kan ik me gewoon niet voorstellen.
Maar deze twee weken waren wel even goed om veel van het land te zien en veel ervaringen op te doen. Maar ik ga nu echt goed aan het werk. Ben er nu helemaal klaar voor. Ben nog wel druk aan het bedenken wat ik precies ga doen, maar dat horen jullie nog. Ik zal George binnekort vragen hoe het met de waterpomp staat en dan laat ik dat weten. Ik moet nu weer gaan.
Bedankt voor al jullie lieve berichtjes, ik mis jullie wel hoor!

Liefs Linda

• 07 Maart 2010 - 17:28

Rosanne:

heee lieverd!!

wat fijn om te lezen hoe het allemaal met je gaat. het klinkt wel heel spannend allemaal en voor mij helemaal niet voor te stellen. Ik hoop dat je een beetje geniet van de dagen en dat je veel hulp kunt bieden aan die lieve kindertjes daar! doe ze ook maar een dikke knuffel van mij. pas goed op jezeelf en veel plezier als jullie met de kinderen naar het strand gaan.
    liefs xx roos

• 07 Maart 2010 - 20:23

Evelien:

Hallo Linda
    Wat fijn dat je het nu zo leuk hebt daar!Veel plezier aan zee met de kindjes.
    liefs Evelien

• 07 Maart 2010 - 20:24

Evelien:

Hallo Linda
    Wat fijn dat je het nu zo leuk hebt daar!Veel plezier aan zee met de kindjes.
    liefs Evelien

• 08 Maart 2010 - 10:18

Marjolein:

Heey chickie! Wat een prachtige dingen heb jij gezien zeg. Geniet vooral van alles wat je ziet en mee maakt daar, snel genoeg zit je weer in Nederland. Succes en have fun. Liefs Marjolein

• 08 Maart 2010 - 11:10

Marlies:

Hey lieve nicht!!
    Spannend hoor in die grot met spinnen en vleermuizen!! Ik had dat echt niet gedurft! Maar je maakt daar dus een hoop mee zeg, leuke en spannende dingen allemaal! Is inderdaad wel goed dat je je nu realiseert hoe goed we het hier hebben! Nou meisie, geniet er lekker van en tot je volgende berichtje maar weer!
    Liefs van je nicht!xxx

• 11 Maart 2010 - 07:35

Thijs:

Lieve Linda,

Fijn om te lezen dat het je goed gaat. Je hebt je draai al aardig gevonden daar. Blijf ons berichten met je leuke foto's en verhalen.

Liefs je nichten, tante en oom uit Maastricht