Alweer twee weken voorbij!
Door: Linda
Blijf op de hoogte en volg Linda
19 Februari 2010 | Tanzania, Dar es Salaam
Het duurde even, maar ik was druk en mijn laptop doet het niet meer, dus ik kan niet zo veel meer op internet en ik had een heel lang verhaal gemaakt op m'n laptop, maar die kan ik nu dus niet meer invoegen.
Maar het gaat steeds beter met me hier! Ik voel me steeds meer thuis. De kinderen zijn echt super lief, ik wil ze allemaal wel meenemen naar huis! Ik heb nog niet echt een vast programma met wat ik moet doen in het weeshuis, het is niet heel georganiseerd hier. Maar ik ga 2 kinderen computerles geven en ik zou biologieles gaan geven, maar dat boek is een aantal gekopieerde blaadjes zonder plaatjes of verhaaltjes, alleen termen in het engels, dus ik weet niet of ik dat kan, want zo goed is mijn engels nu ook weer niet. Ik help wel soms in de nursery school, alleen daar helpen soms al meer mensen, dus dat is dat een beetje onzinnig. Bij het weeshuis is alleen de nursery school en 1 klas. De rest van de kinderen gaan naar een andere school. De kinderen (oudste is 30) die bij het weeshuis naar school gaan leg ik soms wel individueel dingen uit, laatst over de tijdlijn in greenwich bijvoorbeeld en Ashley en ik gaan proberen, hebben we al 1 keer gedaan, om elke dag na de lunch een engels verhaaltje voor te lezen aan de kinderen buiten op matrassen ofzo. Het boekje wat we nu gebruikten, Jip and Janneke in Holland was een beetje te moeilijk, dus de volgende keer pakken we een boekje van de nursery school. Ash en ik gaan ook organiseren om met alle kinderen van het weeshuis met de bus een dagje naar het strand te gaan. Dus daar heb ik heel veel zin in!
De kindjes zien er echt heel slecht en ziek uit, maar ze zijn zo lief. Ze knuffelen heel veel en ik voetbal soms met ze, ook heel leuk! Vooral als ik daar savonds ben, want dan zijn alle vrijwilligers en bazen weg, dus dan missen ze aandacht. Laatst kwamen ze allemaal om me heen zitten kletsen enzo, heel schattig. Ik heb al weer zo veel gedaan. Afgelopen weekend ben ik bij George en Marry geweest (man en zus van Agape). Ik heb daar gegeten en geslapen en zaterdag zijn George en ik naar het stuk grond van Agape geweest, omdat ze gingen testen welke waterpomp er nodig is. Zodra die er is maar ik foto's! Het is een beetje in de bush bush, dus heel mooi en nog van die huizen van hout en klei enzo, heel mooi om te zien. Zondag ben ik met Ashley, en een meisje uit de US en haar huisgenoot naar de film geweest. In dat winkelcentrum waar ze alles hebben. Dat was wel even relax. Even weer een thuis gevoel. Verder ben ik vorige week naar een waterpark geweest met glijbanen enzo, wel beetje decadent, maar dat mochten we even! Met Ashley en dat meisje uit de US en een jongen uit Tanzania die ook in het weeshuis werkt. Was heel relax. Verder is Cerise vandaag aangekomen met 3 vriendinnen, dus die heb ik van het vliegveld opgehaald en naar hun hotel gebacht enzo, echt heel fijn om weer een vertrouwd iemand te zien! En lekkere stroomwafels en chocola te eten:D hmm het eten mis ik echt thuis. Wij zijn echt super verwend thuis, want als we al een beetje trek hebben gaan we al iets eten en hier krijgen we bijna niks te eten. smorgens alleen een witte droge boterham met niks en smiddags eet ik in het weeshuis. Daar eten ze elke dag: Ugali (zo'n papje van de cassave plant ofzo) bonen en een prutje van kool dat we met onze handen eten. Als mijn weerstand nu niet goed is weet ik het niet meer, want ik was nooit m'n handen met zeep en ik zit de hele dag aan die vieze kindjes met mijn handen. Maar is goed voor me. Wel grappig hoor. Savonds eet ik altijd thuis bij mama Mecky en dan krijgen we wel gewoon genoeg te eten. Soms koop ik fruit als lunch, omdat die ugali me soms een beetje te veel word. Wel goed voor de lijn om hier te wonen.
Oke dan nu dit. Ik ga volgend weekend een weekend met Ashley naar een National Park in Morongoro geloof ik, dat regeld zij en die week erna gaan we naar Malawi, dat moet ik regelen. Lekker verdeeld hea:p Maar ik had mijn werkvergunning van te voren moeten aanvragen, wat ik tegen de baas van het weeshuis had gezegt, omdat hij dat moest doen, maar dat is blijkbaar niet goed overgekomen, maar goed maar niet uit, maar om nu een werkvergunning te kopen is heel duur, dus ik kan waarschijnlijk beter naar een ander land gaan en weer terug een nieuw visum aanvragen. Daarom gaan we dus naar Malawi, en we maken er een soort vakantie van een week van!:D Maar misschien, dat vertelde iemand anders weer, kan ik het visum ook gewoon hier halen, iedereen zegt hier altijd iets anders, dus ik weet het nog niet, maar we gaan sowieso naar Malawi nu. Heb er zin in!
Morgen ga ik waarschijnlijk naar een graduation van een jongen van het weeshuis, dus wel leuk om dat mee te maken en heel misschien morgen uit, daar ben ik echt aan toe! Maar dat is niet echt normaal hier en ze weten nog niet of ze wel willen. Maar de baas wil sowieso met me mee haha, dus we zullen zien. Verder gaan we naar een markt en naar Bagamoyo ofzo, een plaats dat iets te maken heeft met slaven van Zanzibar ofzo, cultureel dus!;)
Ik vind jullie mailtjes enzo allemaal heel lief! Ik mis echt vrienden en familie! Alle andere vrijwilligers gaan bijna weg en dan komt er niemand terug, dus ben ik helemaal alleen hier. Mja komt wel goed. Het is el echt super mooi hier! En de mensen zijn zo lief en spontaan. Als jullie hier ook waren, zou ik hier voor altijd kunnen blijven!
Ik ga nu weer weg, want de andere baas van het weeshuis, degene bij wie ik in huis woon, komt vandaag terug van school en ik heb hem nog nooit gezien.
Rustig aan allemaal!
Liefs Linda
19 Februari 2010 - 16:55
Fianne:
Aaahh lin wat lief die foto met die kindjes! Ben blij om te horen dat het goed met je gaat! :) Wel kut dat je laptop stuk is, maar hoop dat je ons toch zo af en toe kan bereiken ;) Ik mail je binnenkort nog wel ff weer persoonlijk ;) want ik ga verhuizen :P Nou lieve lin, heel veel succes! En hou me op de hoogte ;)
liefs! -
19 Februari 2010 - 18:12
Leonie:
Hee Lin! Wat fijn om te horen dat alles goed gaat! Klinkt ook allemaal heel leuk wat je nog gaat doen. Erg leuke foto's die je er bij hebt gezegd, het zijn ook echt schatjes he!
Liefs -
20 Februari 2010 - 14:30
Dick:
Heb contact met je moeder ( EKH )en haar haar verhalen over jou. Maar nog leuker is het te lezen en zien hoe het jezelf vergaat. Goed te lezen dat het nu beter met je gaat. Alle begin is moeilijk, en zeker is het voor je een hele overgang voor je geweest. Je kun ng zo van te voren bedenken hoe iets zal gaan lopen,maar de situatie terplekke is altijd anders. Leuk je te zien tussen die zwarte koppies, waar je zo van houdt. Ik had graag in Groningen ( 3 FM ) nog even met je gesproken maar moest weer terug naar de Veluwe. Ik wens je heel veel sterkte en vooral ook heel veel plezier.
PS Als je even niet weet wat je met de kinderen aan moet: muziek en dans doen het ook heel goed!
groetjes
Dick -
21 Februari 2010 - 10:12
Razae:
Heeey meissss!!
Heb net pas al je verhalen gelezen.. Druk druk druk.. Maar wat super zegg dat je het zo leuk hebt! Mis je wel heel erg hoor.. Leuke
foto ook! ;) Meisss, heel
veel succes en ik hou je
verhalen lekker in de gaten.. Dikke kus Raaaz -
25 Februari 2010 - 20:09
Floor:
Heey Linnie,
Wat een heftige en leuke verhalen allemaal! Goed dat je zo van je smetvrees afkomt;)!
Ben benieuwd naar je volgende verhaal:)!
Ben blij dat je het zo naar je zin hebt..
Kus -
05 Maart 2010 - 13:48
Opa En Oma:
Lieve Linda,
Ik hoor dat je je wel vermaakt daar! Pas goed op en geniet ervan! We wachten weer op een volgend bericht van je.
Liefs opa en oma -
07 Maart 2010 - 13:23
Cees En Trijnie:
Hoi Linda,
Van Rosalie je reisblog gekregen en hebben we even je belevenissen gelezen. Het is wel een cultuurschok. Wat leven wij hier dan toch in weelde en daar zijn ze met weinig tevreden. Maar het is fijn dat er mensen zijn die proberen er wat aan te doen.
Je doet zo wel een schat aan levenservaring op.
We wensen je heel veel sterkte en succes met al je ondernemingen. Pas goed op jezelf en geniet van je bijzondere reis.
Groeten van Cees en Trijnie uit Norg